• Nowości
Masło SHEA rafinowane, bezzapachowe, do produkcji maseł i balsamów 4kg 4000g
  • Masło SHEA rafinowane, bezzapachowe, do produkcji maseł i balsamów 4kg 4000g

Masło SHEA rafinowane, bezzapachowe, do produkcji maseł i balsamów 4kg 4000g

34,99 zł
Ilość

Produkt dostępny na magazynie i gotowy do wysyłki

Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

Razem opinie Razem opinie:

0
0/5 - 0 opinie

Zobacz opinie
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Dodaj opinie Zobacz opinie Zobacz opinie

Masło SHEA rafinowane, bezzapachowe, do produkcji maseł i balsamów 4kg 4000g

OPAKOWANIE 4000 GRAM / 4 kg

Bez dodatków |  

57e1631f5464e2cd5859f5eec81c40f8.png
  • Masło SHEA rafinowane, bezzapachowe, do produkcji maseł i balsamów 4kg 4000g

OPAKOWANIE 4 000 GRAM / 4 kg

Bez dodatków 

Ten produkt jest to surowiec kosmetyczny, nie kosmetyk. Zawarte poniżej informacje pochodzą z ogólnie dostępnych źródeł i mówią o potencjalnym zastosowaniu i właściwościach produktu. Surowiec jest półproduktem do dalszego tworzenia kosmetyków.

Właściwości masła shea rafinowanego

Masło ma postać stałą ulega zmianie po wpływie ciepła np kontaktu ze skórą.

Po pozyskaniu masło shea poddawane jest procesowi rafinacji, czyli oczyszczania. Dzięki temu zostaje pozbawione naturalnego zabarwienia, zyskuje większą twardość oraz traci część charakterystycznego orzechowego aromatu. W efekcie rafinowane masło shea ma biały kolor, delikatniejszy zapach niż wersja nierafinowana oraz bardziej zwartą konsystencję.

Takie właściwości są szczególnie cenione przez producentów kosmetyków, ponieważ umożliwiają łatwiejsze nadanie produktom pożądanego zapachu bez wpływu naturalnej woni masła shea.

Masło shea wykazuje doskonałe działanie pielęgnacyjne – natłuszcza, nawilża i wygładza skórę. Na powierzchni skóry tworzy cienką warstwę ochronną, która zabezpiecza ją przed niekorzystnym działaniem wiatru i niskich temperatur.

Zastosowanie masła shea rafinowanego w kosmetyce

Masło shea rafinowane znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Jest składnikiem wielu produktów pielęgnacyjnych, takich jak lotiony, kremy, mydła, kremy do golenia, a także balsamy i masła do ciała.

57e1631f5464e2cd5859f5eec81c40f8.png
5905947366477
 
Osoba odpowiedzialna w UE
Osobą odpowiedzialną jest podmiot gospodarczy z siedzibą w UE odpowiedzialny za określone obowiązki dotyczące zgodności produktu.
Nazwa:
Przedsiębiorstwo Przemysłowo-Handlowe „STANDARD” sp. z o.o.
Kraj:
PL
Adres:
ul. Olszewskiego 10, 20-481 Lublin
Email:
chemia@standard.pl

Opinie o produkcie

Srednia ocena 0 1 2 3 4
0

Spodobal Ci sie nasz produkt? Twoje zdanie jest dla nas wazne!

Wystaw opinie